Technology

Alpha Recovery Calls Attention to Structure Through Design

Alpha Recovery needed a new office space that would allow their company to grow creatively as well as grow in numbers. Kestrel was tasked with finding a way to create separate zones for executive employees, call center employees, as well as shared spaces between them within a limited budget. The end result is a vibrant office that uses flooring as a means of wayfinding and colorful exposed cross structure to signify important areas. The use of natural light was incredibly important in the design, so glass is used on all of the office fronts, conference room, training room and breakroom in order to let natural light flow into the interior open workspace.

With Alpha Recovery cobalt blue being the primary accent color throughout the space, Kestrel found ways to add raspberry colored secondary accents on walls and floors in critical areas. Mohawk's Hyper Earth collection was used to create interest in critical areas and along circulation pathways. The carpet pattern shown above surrounds the table, creating a blue frame with raspberry colored insets for added interesting and branding.

With Alpha Recovery cobalt blue being the primary accent color throughout the space, Kestrel found ways to add raspberry colored secondary accents on walls and floors in critical areas. Mohawk's Hyper Earth collection was used to create interest in critical areas and along circulation pathways. The carpet pattern shown above surrounds the table, creating a blue frame with raspberry colored insets for added interesting and branding.

Throughout the office space structural columns and bracing were left exposed and branded with Alpha's colors. The diagonal lines of the bracing and high chroma colors created a more engaging and dynamic space.

Throughout the office space structural columns and bracing were left exposed and branded with Alpha's colors. The diagonal lines of the bracing and high chroma colors created a more engaging and dynamic space.

Mohawk's Hyper Earth collection provided the perfect opportunity for Kestrel to create interest by adding color to walkways, paths between desks and within meeting rooms. The additional raspberry cut insets are Mohawk New Vintage, a colorful line that injected lift into the patterns.

Mohawk's Hyper Earth collection provided the perfect opportunity for Kestrel to create interest by adding color to walkways, paths between desks and within meeting rooms. The additional raspberry cut insets are Mohawk New Vintage, a colorful line that injected lift into the patterns.

We used high chroma Formica gloss laminate on the millwork in the breakroom, copy area and executive coffee bar. Vertical and horizontal surfaces mimic the VCT patterned flooring, which features 5 different colors in blue and grey tones.

We used high chroma Formica gloss laminate on the millwork in the breakroom, copy area and executive coffee bar. Vertical and horizontal surfaces mimic the VCT patterned flooring, which features 5 different colors in blue and grey tones.

The executive hallway and private office corridor features a coffee bar, printing station and access to the board room with the painted cobalt metal bracing visible through glass sidelights.

The executive hallway and private office corridor features a coffee bar, printing station and access to the board room with the painted cobalt metal bracing visible through glass sidelights.

RingCentral Opens New Centennial Offices

One of Colorado's fastest growing new public companies needed a contemporary, innovative new space that represented its corporate vision and accommodated its rapid growth. Kestrel Architecture moved mountains - and a few corridors - to transform 40,000 square feet in Centennial and make a May move-in wish a reality.

Often architects are able to play a role outside of the design and construction phases that can save a client money and time. RingCentral, which recently held its initial public offering (IPO), was growing quickly, and was destined to outgrow its current space. 

Faced with limited space options that could accommodate their growth and company size, they needed a partner who could enable a quick and creative solution. In addition to designing and planning the new 40,000 square foot space, our team was able to work with the local jurisdictions to address potential code issues and allow RingCentral to secure space in their preferred building. RingCentral’s new Centennial offices opened for business on May 12, and feature a creative open-office environment, numerous collaborative spaces, and employee amenities such as a large, open breakroom and “green rooms” where employees can get away from the office environment when needed.