Martin Marietta

Martin Marietta Completes Its First Expansion

In late 2016, Martin Marietta completed their move to 34,000 SF in Denver West. At the beginning of 2018, the design team was asked to complete their first expansion, an additional 6,000 SF adjacent to their first floor space. The program included providing one shared office, six private offices, a small copy area, a training room, and the remainder of the space maxed out with workstations. As all spaces, save for the training room, existed in their current suite, design of most of the expansion was limited to space planning. The training room was required to be an exciting, vibrant space that complemented the remainder of their suite. This was achieved by using the same carpet style and pattern as in the open office areas but in a different color palette, going heavier on bright colors. Additionally, it was important to the client to highlight the values of the company in the room. Along with art, a vinyl word cloud was installed on the main accent wall of the space.

MM Training 05.jpg
MM Training 04 SM.jpg
MM Training 01 SM.jpg

Reed Art & Imaging partnered on the original build-out of Martin Marietta’s office for several metal art pieces. When it came to developing and installing the word cloud, it was an easy choice to partner with them again. The words were generated by the client and highlight the most important values of the company. This became a striking piece of artwork, seamlessly integrated on the wall with high contrast for visibility across the training room.

MM Training 03 SM.jpg

It was important to the client that the training room stand apart from the remainder of the space but still have a connection through the design. Mohawk’s Hyper Earth collection had the vibrant colors the client was looking for in the same pattern as the open office. LVT was added at the rear millwork to help eliminate coffee stains and to introduce the zipper accent pattern was originally designed at all office fronts.

MM Training 06 SM.jpg
MM Training 02 SM.jpg

Kestrel and Martin Marietta teamed up with Interior Environments to provide the furniture for this space along with the original build. Along with the finishes, the furniture was requested to be fun, inviting and engaging. By utilizing an orange frame, the color pop was visible at all times and becomes an integral piece to the overall aesthetic of the room. Along with aesthetic assets, the furniture is fully mobile with casters on tables and chairs with nesting capabilities on both.

Martin Marietta - Traditional Design with a Modern Twist

Martin Marietta’s move to a new space was influenced by the desire to combine their three front range locations into a single, cohesive office. Now occupying one-and-a-half floors in Denver West, the 34,000 square foot office required customized and delineated spaces for each division of the company to suit the requirements for each working environment. As Martin Marietta was open to fresh ideas juxtaposed with a traditional layout, the Kestrel team injected life into the space by opening up the ceiling in selected areas, using a variety of colors and textures, and creating interest through unique furniture pieces and eye-popping wall graphics.

Kestrel’s utilization of custom and original imagery throughout the new space reflects the different aspects of Martin Marietta’s work was highly important to the client. This photo shows the public side of the reception area where a graphic printed by  Wolf Gordon  of a rock quarry along with photos printed on metal sheets are the focal point, along with a low seating arrangement, leaving the graphics in full view.

Kestrel’s utilization of custom and original imagery throughout the new space reflects the different aspects of Martin Marietta’s work was highly important to the client. This photo shows the public side of the reception area where a graphic printed by Wolf Gordon of a rock quarry along with photos printed on metal sheets are the focal point, along with a low seating arrangement, leaving the graphics in full view.

Throughout the space, offices with glass fronts line the exterior of the floors, allowing natural light to filter into the open office interior where the workstations are installed. The carpet pattern is comprised of the three styles of  Mohawk’s Iconic Earth  collection along with accents of blue installed in a “zipper” pattern underneath the architectural wall system, weaving in and out of the private offices.

Throughout the space, offices with glass fronts line the exterior of the floors, allowing natural light to filter into the open office interior where the workstations are installed. The carpet pattern is comprised of the three styles of Mohawk’s Iconic Earth collection along with accents of blue installed in a “zipper” pattern underneath the architectural wall system, weaving in and out of the private offices.

This customized, colorful wall graphic incorporates brighter colors to complement the overall color palette and help infuse a bit of stylized nature into the break room.

This customized, colorful wall graphic incorporates brighter colors to complement the overall color palette and help infuse a bit of stylized nature into the break room.

Initially, the  Daltile Yorkwood Manor  floor tile was used in a somewhat limited manner. However, Martin Marietta liked the product so much, we decided to expand its application to include the executive lounge and aisle in front of the executive offices. Another important design requirement for the project was a variety of meeting spaces, both open and closed. The above image shows both a soft, lounge huddle area and a standing height table with integrated power and unique lighting provided by  Visual Interest .

Initially, the Daltile Yorkwood Manor floor tile was used in a somewhat limited manner. However, Martin Marietta liked the product so much, we decided to expand its application to include the executive lounge and aisle in front of the executive offices. Another important design requirement for the project was a variety of meeting spaces, both open and closed. The above image shows both a soft, lounge huddle area and a standing height table with integrated power and unique lighting provided by Visual Interest.

IE Connect  provided and installed the  Allsteel Beyond  architectural walls as well as the workstations, which allowed us to coordinate laminates and maintain continuity with wood and wood-look finishes throughout the space.  Merchants  provided coordinated conference and meeting tables along with multiple seating options. Levels of privacy and room types varied throughout the space and in some cases gradated glazing film was added to the architectural wall system for enhanced visual privacy.

IE Connect provided and installed the Allsteel Beyond architectural walls as well as the workstations, which allowed us to coordinate laminates and maintain continuity with wood and wood-look finishes throughout the space. Merchants provided coordinated conference and meeting tables along with multiple seating options. Levels of privacy and room types varied throughout the space and in some cases gradated glazing film was added to the architectural wall system for enhanced visual privacy.