Corporate

Martin Marietta Completes Its First Expansion

In late 2016, Martin Marietta completed their move to 34,000 SF in Denver West. At the beginning of 2018, the design team was asked to complete their first expansion, an additional 6,000 SF adjacent to their first floor space. The program included providing one shared office, six private offices, a small copy area, a training room, and the remainder of the space maxed out with workstations. As all spaces, save for the training room, existed in their current suite, design of most of the expansion was limited to space planning. The training room was required to be an exciting, vibrant space that complemented the remainder of their suite. This was achieved by using the same carpet style and pattern as in the open office areas but in a different color palette, going heavier on bright colors. Additionally, it was important to the client to highlight the values of the company in the room. Along with art, a vinyl word cloud was installed on the main accent wall of the space.

MM Training 05.jpg
MM Training 04 SM.jpg
MM Training 01 SM.jpg

Reed Art & Imaging partnered on the original build-out of Martin Marietta’s office for several metal art pieces. When it came to developing and installing the word cloud, it was an easy choice to partner with them again. The words were generated by the client and highlight the most important values of the company. This became a striking piece of artwork, seamlessly integrated on the wall with high contrast for visibility across the training room.

MM Training 03 SM.jpg

It was important to the client that the training room stand apart from the remainder of the space but still have a connection through the design. Mohawk’s Hyper Earth collection had the vibrant colors the client was looking for in the same pattern as the open office. LVT was added at the rear millwork to help eliminate coffee stains and to introduce the zipper accent pattern was originally designed at all office fronts.

MM Training 06 SM.jpg
MM Training 02 SM.jpg

Kestrel and Martin Marietta teamed up with Interior Environments to provide the furniture for this space along with the original build. Along with the finishes, the furniture was requested to be fun, inviting and engaging. By utilizing an orange frame, the color pop was visible at all times and becomes an integral piece to the overall aesthetic of the room. Along with aesthetic assets, the furniture is fully mobile with casters on tables and chairs with nesting capabilities on both.

Australian Tech Firm Seeks Mountain Flair

Avoka’s initial office in Broomfield was small and uninspiring, but the area provided employees great views of the front range and flatirons. They knew they needed more space, but still wanted to maintain the views and ideal location. A West facing space in Interlocken with commanding vistas and plenty of room to grow was chosen so that they could take full advantage of natural light and provide employees open space that was both functional and exciting. The overall design concept was to incorporate regional materials - like the reclaimed wood of the entry area - with Avoka’s branding colors of teal and orange.

Avoka 01 SM.jpg
The reception and waiting space off the entry opens to an incredible view of the flatirons. To keep the area open, a small seating area occupies one corner in front of an Avoka orange wallcovering with subtle detail. As the space doubles as an informal meeting area, acoustical clouds were added to allow for more intimate conversation. 

The reception and waiting space off the entry opens to an incredible view of the flatirons. To keep the area open, a small seating area occupies one corner in front of an Avoka orange wallcovering with subtle detail. As the space doubles as an informal meeting area, acoustical clouds were added to allow for more intimate conversation. 

The boardroom, located just off the entry, is afforded a prime location on the glass with mountain views, which is the main feature. The room remains classic and simple with  Armstrong  acoustical clouds for noise dampening and multiple light fixture types for interest as well as functionality depending on use.

The boardroom, located just off the entry, is afforded a prime location on the glass with mountain views, which is the main feature. The room remains classic and simple with Armstrong acoustical clouds for noise dampening and multiple light fixture types for interest as well as functionality depending on use.

Employee attraction and retention, along with providing amenity driven spaces within the open office, were important factors in overall design. The break room ceiling was removed to create a large, bright and less corporate space. A dual-level  Corian  island was designed to be a place to grab a quick bite, have an informal meeting and provide space for catered meals. The back painted glass backsplash appears to glow from the undercabinet lighting and the white countertop adds a crisp delineation to the dark cabinets.

Employee attraction and retention, along with providing amenity driven spaces within the open office, were important factors in overall design. The break room ceiling was removed to create a large, bright and less corporate space. A dual-level Corian island was designed to be a place to grab a quick bite, have an informal meeting and provide space for catered meals. The back painted glass backsplash appears to glow from the undercabinet lighting and the white countertop adds a crisp delineation to the dark cabinets.

The double sided break room wall divides the space to allow for multiple zones of seating and furniture types, provided by  Officescapes . The picnic tables add a great regional touch as well as a functional aspect to the room. A large mountain scene graphic on the back wall anchors the space and adds depth, color and wonder.

The double sided break room wall divides the space to allow for multiple zones of seating and furniture types, provided by Officescapes. The picnic tables add a great regional touch as well as a functional aspect to the room. A large mountain scene graphic on the back wall anchors the space and adds depth, color and wonder.

From the beginning, the approach to space planning was to provide all employees access to natural light and the mountain views. This was achieved by placing private glass front offices on the interior and utilizing workstations with glass privacy screens to allow light to filter within the open office. The teal end panels paired with  Patcraft’s Color Pop  carpet add the final touch of branding needed throughout the office.

From the beginning, the approach to space planning was to provide all employees access to natural light and the mountain views. This was achieved by placing private glass front offices on the interior and utilizing workstations with glass privacy screens to allow light to filter within the open office. The teal end panels paired with Patcraft’s Color Pop carpet add the final touch of branding needed throughout the office.

Martin Marietta - Traditional Design with a Modern Twist

Martin Marietta’s move to a new space was influenced by the desire to combine their three front range locations into a single, cohesive office. Now occupying one-and-a-half floors in Denver West, the 34,000 square foot office required customized and delineated spaces for each division of the company to suit the requirements for each working environment. As Martin Marietta was open to fresh ideas juxtaposed with a traditional layout, the Kestrel team injected life into the space by opening up the ceiling in selected areas, using a variety of colors and textures, and creating interest through unique furniture pieces and eye-popping wall graphics.

Kestrel’s utilization of custom and original imagery throughout the new space reflects the different aspects of Martin Marietta’s work was highly important to the client. This photo shows the public side of the reception area where a graphic printed by  Wolf Gordon  of a rock quarry along with photos printed on metal sheets are the focal point, along with a low seating arrangement, leaving the graphics in full view.

Kestrel’s utilization of custom and original imagery throughout the new space reflects the different aspects of Martin Marietta’s work was highly important to the client. This photo shows the public side of the reception area where a graphic printed by Wolf Gordon of a rock quarry along with photos printed on metal sheets are the focal point, along with a low seating arrangement, leaving the graphics in full view.

Throughout the space, offices with glass fronts line the exterior of the floors, allowing natural light to filter into the open office interior where the workstations are installed. The carpet pattern is comprised of the three styles of  Mohawk’s Iconic Earth  collection along with accents of blue installed in a “zipper” pattern underneath the architectural wall system, weaving in and out of the private offices.

Throughout the space, offices with glass fronts line the exterior of the floors, allowing natural light to filter into the open office interior where the workstations are installed. The carpet pattern is comprised of the three styles of Mohawk’s Iconic Earth collection along with accents of blue installed in a “zipper” pattern underneath the architectural wall system, weaving in and out of the private offices.

This customized, colorful wall graphic incorporates brighter colors to complement the overall color palette and help infuse a bit of stylized nature into the break room.

This customized, colorful wall graphic incorporates brighter colors to complement the overall color palette and help infuse a bit of stylized nature into the break room.

Initially, the  Daltile Yorkwood Manor  floor tile was used in a somewhat limited manner. However, Martin Marietta liked the product so much, we decided to expand its application to include the executive lounge and aisle in front of the executive offices. Another important design requirement for the project was a variety of meeting spaces, both open and closed. The above image shows both a soft, lounge huddle area and a standing height table with integrated power and unique lighting provided by  Visual Interest .

Initially, the Daltile Yorkwood Manor floor tile was used in a somewhat limited manner. However, Martin Marietta liked the product so much, we decided to expand its application to include the executive lounge and aisle in front of the executive offices. Another important design requirement for the project was a variety of meeting spaces, both open and closed. The above image shows both a soft, lounge huddle area and a standing height table with integrated power and unique lighting provided by Visual Interest.

IE Connect  provided and installed the  Allsteel Beyond  architectural walls as well as the workstations, which allowed us to coordinate laminates and maintain continuity with wood and wood-look finishes throughout the space.  Merchants  provided coordinated conference and meeting tables along with multiple seating options. Levels of privacy and room types varied throughout the space and in some cases gradated glazing film was added to the architectural wall system for enhanced visual privacy.

IE Connect provided and installed the Allsteel Beyond architectural walls as well as the workstations, which allowed us to coordinate laminates and maintain continuity with wood and wood-look finishes throughout the space. Merchants provided coordinated conference and meeting tables along with multiple seating options. Levels of privacy and room types varied throughout the space and in some cases gradated glazing film was added to the architectural wall system for enhanced visual privacy.

Congratulations to our Friends at MarkWest on Their Continued Growth

MarkWest Energy Partners LP has 18 projects under construction in the three-state Appalachian region that makes up the Utica and Marcellus shale plays.

While oil and gas drillers are reining in activity in Ohio, West Virginia and Pennsylvania, the Denver-based natural gas midstream company (NYSE: MWE) is ramping up activity.

RingCentral Opens New Centennial Offices

One of Colorado's fastest growing new public companies needed a contemporary, innovative new space that represented its corporate vision and accommodated its rapid growth. Kestrel Architecture moved mountains - and a few corridors - to transform 40,000 square feet in Centennial and make a May move-in wish a reality.

Often architects are able to play a role outside of the design and construction phases that can save a client money and time. RingCentral, which recently held its initial public offering (IPO), was growing quickly, and was destined to outgrow its current space. 

Faced with limited space options that could accommodate their growth and company size, they needed a partner who could enable a quick and creative solution. In addition to designing and planning the new 40,000 square foot space, our team was able to work with the local jurisdictions to address potential code issues and allow RingCentral to secure space in their preferred building. RingCentral’s new Centennial offices opened for business on May 12, and feature a creative open-office environment, numerous collaborative spaces, and employee amenities such as a large, open breakroom and “green rooms” where employees can get away from the office environment when needed.