Colorado Design Firm

SolderWorks Fuses Co-Working and Co-Making

While co-working spaces are abundant in the Denver metro area, SolderWorks saw a need to fill the co-making space void. SolderWorks provides not only workstations for individuals and offices for start-up companies, but rooms for printing, cutting and soldering. The client held a competition for the brand logo and the selected winner took their cue from the color of heated solder; fuchsia and purple. These colors spilled over to the public spaces along with an orange accent while the offices remained neutral for personal branding. In addition to branding with the logo colors, the space was designed with a heavy tech aesthetic to highlight the type of creative processes being done in the space. 

Solderworks20 SM.jpg
The reception area not only includes a welcoming, branded entrance but lounge space to take advantage to an existing fireplace insert and merchandise space for the members. The custom graphic on the front of and behind the reception desk were modified in house from stock vectors and printed on  MDC Wall Silver Foil  paper for a pop of silver throughout.

The reception area not only includes a welcoming, branded entrance but lounge space to take advantage to an existing fireplace insert and merchandise space for the members. The custom graphic on the front of and behind the reception desk were modified in house from stock vectors and printed on MDC Wall Silver Foil paper for a pop of silver throughout.

The lounge space is cozied up not only with the fireplace insert, but also with the carpet insert; Mohawk’s Hustle and Bustle carpet was the perfect choice to incorporate the brand colors. It is surrounded by  Mohawk Grown Up LVT  which allowed us to incorporate some warmth, adding a wood look, while complementing the overall color palette of the space.

The lounge space is cozied up not only with the fireplace insert, but also with the carpet insert; Mohawk’s Hustle and Bustle carpet was the perfect choice to incorporate the brand colors. It is surrounded by Mohawk Grown Up LVT which allowed us to incorporate some warmth, adding a wood look, while complementing the overall color palette of the space.

Being a co-working and co-making space, our client wanted to make sure that different levels of desking space were provided to members. Three desking types provided by  IE Connect  were included: open office tables, sit/stand workstations, and sit/stand desks in private offices.  Allsteel Aware ,  Further , and  Altitude  systems allowed for continuity between finishes while providing each option with the needed components. At the offices,  Allsteel Beyond  architectural wall fronts were incorporated to give an open, light feel to each. 

Being a co-working and co-making space, our client wanted to make sure that different levels of desking space were provided to members. Three desking types provided by IE Connect were included: open office tables, sit/stand workstations, and sit/stand desks in private offices. Allsteel Aware, Further, and Altitude systems allowed for continuity between finishes while providing each option with the needed components. At the offices, Allsteel Beyond architectural wall fronts were incorporated to give an open, light feel to each. 

An important part of the space was the break room. The bar top design was a feature incorporated from the very first space plan in a different location. The tile backsplash was created from  Crossville Glass Blox ; by angling the tile, a sense of the mountains to the west was incorporated into the space. To add a punch, the pendant lights provided by  Visual Interest  were selected because of the ability to inject the brand colors. 

An important part of the space was the break room. The bar top design was a feature incorporated from the very first space plan in a different location. The tile backsplash was created from Crossville Glass Blox; by angling the tile, a sense of the mountains to the west was incorporated into the space. To add a punch, the pendant lights provided by Visual Interest were selected because of the ability to inject the brand colors. 

At the break room, Solderworks wanted to not just provide an area for storing and heating up lunches and snacks but an area with a sense of place. Additional tables and chairs were placed adjacent to the area and private booths were added. The owner liked the idea of a restaurant feel and the booths allow for semi-private meetings. Power access was added above the tables and small televisions will be installed to allow for each booth to become a rentable meeting space.

At the break room, Solderworks wanted to not just provide an area for storing and heating up lunches and snacks but an area with a sense of place. Additional tables and chairs were placed adjacent to the area and private booths were added. The owner liked the idea of a restaurant feel and the booths allow for semi-private meetings. Power access was added above the tables and small televisions will be installed to allow for each booth to become a rentable meeting space.

Derive Chases New Adventures

Derive Systems was seeking to create a dynamic, eclectic and creatively rebranded office for their Denver location. They wanted to depart from their corporate standards in order to achieve an environment that was more along the lines of a startup feel that would make visitors and employees alike feel that they were headed in a big and bold direction as a company. Collaboration spaces meant for different tasks are central to the design, leaving plenty of room for rotating employees coming from other states to visit or work. Kestrel implemented the flowing and organic curves that are often thought of for the bodies of sports cars, and used primary colors of red, blue and yellow to further solidify the concept. Derive’s organic body concept is carried through the flooring transitions, open ceiling drops, large scale graphics and materials.

Derive 05 SM Cover.jpg
The boardroom, located just off the entry, is afforded a prime location on the glass while still maintaining privacy from the rest of the open office. The room repeats the curving  Zintra  blades that are found in the entry and  Interface Net Effect  carpet leads visitors through the space.

The boardroom, located just off the entry, is afforded a prime location on the glass while still maintaining privacy from the rest of the open office. The room repeats the curving Zintra blades that are found in the entry and Interface Net Effect carpet leads visitors through the space.

Instead of labelling rooms in the traditional fashion with standoffs, Kestrel created custom printed glazing film graphics with the help of  MDC , showing the elevations of Colorado mountains. Each meeting room and the one single office features a mountain, such as Snowmass Mountain, shown here.

Instead of labelling rooms in the traditional fashion with standoffs, Kestrel created custom printed glazing film graphics with the help of MDC, showing the elevations of Colorado mountains. Each meeting room and the one single office features a mountain, such as Snowmass Mountain, shown here.

The leaders of Derive wanted a design that appealed to the most creative engineers in the Colorado area, as recruiting and retention are very important to company growth. Different styles of lounge seating, meeting rooms and small conversation pieces were provided by  Officescapes , while three red gondolas were brought in from Austria to act as small, movable huddle rooms.

The leaders of Derive wanted a design that appealed to the most creative engineers in the Colorado area, as recruiting and retention are very important to company growth. Different styles of lounge seating, meeting rooms and small conversation pieces were provided by Officescapes, while three red gondolas were brought in from Austria to act as small, movable huddle rooms.

It was important for the design of the office that no space felt separated from the rest. The solution was to use  Armstrong  open colored grid to bring the ceiling level down in certain meeting areas, as well as use exposed metal stud walls that created a space barrier, but allowed for visual presence and connection.

It was important for the design of the office that no space felt separated from the rest. The solution was to use Armstrong open colored grid to bring the ceiling level down in certain meeting areas, as well as use exposed metal stud walls that created a space barrier, but allowed for visual presence and connection.

The large breakroom features  Silestone  quartz countertops for durability and high gloss cabinetry to help reflect the natural light from the skylight and the accent lighting provided by  Visual Interest . As a hub for the office, once again there are different styles of seating and enough storage for everyone's needs.

The large breakroom features Silestone quartz countertops for durability and high gloss cabinetry to help reflect the natural light from the skylight and the accent lighting provided by Visual Interest. As a hub for the office, once again there are different styles of seating and enough storage for everyone's needs.

Australian Tech Firm Seeks Mountain Flair

Avoka’s initial office in Broomfield was small and uninspiring, but the area provided employees great views of the front range and flatirons. They knew they needed more space, but still wanted to maintain the views and ideal location. A West facing space in Interlocken with commanding vistas and plenty of room to grow was chosen so that they could take full advantage of natural light and provide employees open space that was both functional and exciting. The overall design concept was to incorporate regional materials - like the reclaimed wood of the entry area - with Avoka’s branding colors of teal and orange.

Avoka 01 SM.jpg
The reception and waiting space off the entry opens to an incredible view of the flatirons. To keep the area open, a small seating area occupies one corner in front of an Avoka orange wallcovering with subtle detail. As the space doubles as an informal meeting area, acoustical clouds were added to allow for more intimate conversation. 

The reception and waiting space off the entry opens to an incredible view of the flatirons. To keep the area open, a small seating area occupies one corner in front of an Avoka orange wallcovering with subtle detail. As the space doubles as an informal meeting area, acoustical clouds were added to allow for more intimate conversation. 

The boardroom, located just off the entry, is afforded a prime location on the glass with mountain views, which is the main feature. The room remains classic and simple with  Armstrong  acoustical clouds for noise dampening and multiple light fixture types for interest as well as functionality depending on use.

The boardroom, located just off the entry, is afforded a prime location on the glass with mountain views, which is the main feature. The room remains classic and simple with Armstrong acoustical clouds for noise dampening and multiple light fixture types for interest as well as functionality depending on use.

Employee attraction and retention, along with providing amenity driven spaces within the open office, were important factors in overall design. The break room ceiling was removed to create a large, bright and less corporate space. A dual-level  Corian  island was designed to be a place to grab a quick bite, have an informal meeting and provide space for catered meals. The back painted glass backsplash appears to glow from the undercabinet lighting and the white countertop adds a crisp delineation to the dark cabinets.

Employee attraction and retention, along with providing amenity driven spaces within the open office, were important factors in overall design. The break room ceiling was removed to create a large, bright and less corporate space. A dual-level Corian island was designed to be a place to grab a quick bite, have an informal meeting and provide space for catered meals. The back painted glass backsplash appears to glow from the undercabinet lighting and the white countertop adds a crisp delineation to the dark cabinets.

The double sided break room wall divides the space to allow for multiple zones of seating and furniture types, provided by  Officescapes . The picnic tables add a great regional touch as well as a functional aspect to the room. A large mountain scene graphic on the back wall anchors the space and adds depth, color and wonder.

The double sided break room wall divides the space to allow for multiple zones of seating and furniture types, provided by Officescapes. The picnic tables add a great regional touch as well as a functional aspect to the room. A large mountain scene graphic on the back wall anchors the space and adds depth, color and wonder.

From the beginning, the approach to space planning was to provide all employees access to natural light and the mountain views. This was achieved by placing private glass front offices on the interior and utilizing workstations with glass privacy screens to allow light to filter within the open office. The teal end panels paired with  Patcraft’s Color Pop  carpet add the final touch of branding needed throughout the office.

From the beginning, the approach to space planning was to provide all employees access to natural light and the mountain views. This was achieved by placing private glass front offices on the interior and utilizing workstations with glass privacy screens to allow light to filter within the open office. The teal end panels paired with Patcraft’s Color Pop carpet add the final touch of branding needed throughout the office.