The staff and students of Turing School of Software and Design were jam packed in their previous space, utilizing any free corner to study or work on group projects. Kestrel was challenged with not only creating a fresh, new space but one with a variety of meeting spaces which include an old bank vault converted into four areas separated by sound-dampening curtains, a bright and inviting break room with built-in banquettes, and study rooms to double as staff / new student meeting rooms. The end result is bright and open, despite the school being located on the basement level and having little access to natural light. Turing's color palette evolved from simple blue and green, calming colors for engaging students, to teal, aqua, and lime to create a young, vibrant space reflective of the students and overall culture.

While the space required a devoted entry area, Turing does not operate with a receptionist. We created an interesting entry without dedicating a significant amount of square footage. Patcraft’s Mixed Materials Metallix LVT flooring and Armstrong’s MetalWorks Open Cell ceiling create multiple colors and textures for a big impact without big sacrifice of area.

While the space required a devoted entry area, Turing does not operate with a receptionist. We created an interesting entry without dedicating a significant amount of square footage. Patcraft’s Mixed Materials Metallix LVT flooring and Armstrong’s MetalWorks Open Cell ceiling create multiple colors and textures for a big impact without big sacrifice of area.

Although class schedules are staggered and the break room was designed to accommodate a generous amount of students, additional space in the suite was needed to handle the volume of all students eating at once. Replacing more of the carpet tiles with LVT allowed the break area to extend from the room itself, and provide a hallway for eating, studying and conversation.

Although class schedules are staggered and the break room was designed to accommodate a generous amount of students, additional space in the suite was needed to handle the volume of all students eating at once. Replacing more of the carpet tiles with LVT allowed the break area to extend from the room itself, and provide a hallway for eating, studying and conversation.

At times, larger lectures are scheduled for the school. Rather than pack in as many students as possible into a standard classroom, we created a room with tiered seating to house the larger crowds. When not in use as a lecture hall, students are able to work on projects with plenty of room for multiple groups in the room at one time; a truly multi-use space. Kestrel utilized the use of Armstrong SoundScapes Shapes to help keep noise levels down within the large, common areas.

At times, larger lectures are scheduled for the school. Rather than pack in as many students as possible into a standard classroom, we created a room with tiered seating to house the larger crowds. When not in use as a lecture hall, students are able to work on projects with plenty of room for multiple groups in the room at one time; a truly multi-use space. Kestrel utilized the use of Armstrong SoundScapes Shapes to help keep noise levels down within the large, common areas.

 Turing is not the typical higher education campus but that didn’t deter us from providing some campus style. The break room includes built-in banquettes and recycled glass countertops that enhance the bright color palette of the space by utilizing green and blue glass chips.

 Turing is not the typical higher education campus but that didn’t deter us from providing some campus style. The break room includes built-in banquettes and recycled glass countertops that enhance the bright color palette of the space by utilizing green and blue glass chips.

In many cases, student projects are a group effort but when the case arises where individual study time is needed, we found a way to accommodate. Formerly a storage area, we rededicated the space to “quiet study” where the standard hum of student life can be blocked out.

In many cases, student projects are a group effort but when the case arises where individual study time is needed, we found a way to accommodate. Formerly a storage area, we rededicated the space to “quiet study” where the standard hum of student life can be blocked out.

When group projects required more focused interaction, four study rooms are able to be reserved. These rooms were included in the program to not only serve as student areas but allow quiet space for prospective students and Turing staff to meet.

When group projects required more focused interaction, four study rooms are able to be reserved. These rooms were included in the program to not only serve as student areas but allow quiet space for prospective students and Turing staff to meet.

Comment