Avoka’s initial office in Broomfield was small and uninspiring, but the area provided employees great views of the front range and flatirons. They knew they needed more space, but still wanted to maintain the views and ideal location. A West facing space in Interlocken with commanding vistas and plenty of room to grow was chosen so that they could take full advantage of natural light and provide employees open space that was both functional and exciting. The overall design concept was to incorporate regional materials - like the reclaimed wood of the entry area - with Avoka’s branding colors of teal and orange.

Avoka 01 SM.jpg
The reception and waiting space off the entry opens to an incredible view of the flatirons. To keep the area open, a small seating area occupies one corner in front of an Avoka orange wallcovering with subtle detail. As the space doubles as an informal meeting area, acoustical clouds were added to allow for more intimate conversation. 

The reception and waiting space off the entry opens to an incredible view of the flatirons. To keep the area open, a small seating area occupies one corner in front of an Avoka orange wallcovering with subtle detail. As the space doubles as an informal meeting area, acoustical clouds were added to allow for more intimate conversation. 

The boardroom, located just off the entry, is afforded a prime location on the glass with mountain views, which is the main feature. The room remains classic and simple with Armstrong acoustical clouds for noise dampening and multiple light fixture types for interest as well as functionality depending on use.

The boardroom, located just off the entry, is afforded a prime location on the glass with mountain views, which is the main feature. The room remains classic and simple with Armstrong acoustical clouds for noise dampening and multiple light fixture types for interest as well as functionality depending on use.

Employee attraction and retention, along with providing amenity driven spaces within the open office, were important factors in overall design. The break room ceiling was removed to create a large, bright and less corporate space. A dual-level Corian island was designed to be a place to grab a quick bite, have an informal meeting and provide space for catered meals. The back painted glass backsplash appears to glow from the undercabinet lighting and the white countertop adds a crisp delineation to the dark cabinets.

Employee attraction and retention, along with providing amenity driven spaces within the open office, were important factors in overall design. The break room ceiling was removed to create a large, bright and less corporate space. A dual-level Corian island was designed to be a place to grab a quick bite, have an informal meeting and provide space for catered meals. The back painted glass backsplash appears to glow from the undercabinet lighting and the white countertop adds a crisp delineation to the dark cabinets.

The double sided break room wall divides the space to allow for multiple zones of seating and furniture types, provided by Officescapes. The picnic tables add a great regional touch as well as a functional aspect to the room. A large mountain scene graphic on the back wall anchors the space and adds depth, color and wonder.

The double sided break room wall divides the space to allow for multiple zones of seating and furniture types, provided by Officescapes. The picnic tables add a great regional touch as well as a functional aspect to the room. A large mountain scene graphic on the back wall anchors the space and adds depth, color and wonder.

From the beginning, the approach to space planning was to provide all employees access to natural light and the mountain views. This was achieved by placing private glass front offices on the interior and utilizing workstations with glass privacy screens to allow light to filter within the open office. The teal end panels paired with Patcraft’s Color Pop carpet add the final touch of branding needed throughout the office.

From the beginning, the approach to space planning was to provide all employees access to natural light and the mountain views. This was achieved by placing private glass front offices on the interior and utilizing workstations with glass privacy screens to allow light to filter within the open office. The teal end panels paired with Patcraft’s Color Pop carpet add the final touch of branding needed throughout the office.

Comment